SIKÇA SORULAN SORULAR

Prefabrik yapıların ömrü ne kadardır?
Prefabrik yapılar uzun ömürlü yapı sınıfında olup ortalama 40 yıl güvenle kullanılabilmektedir. Rüzgâr, kar, yağmur, nem ve kullanma şekli gibi etkenler yapının ömrünü etkiler. Diğer yapı modellerinde olduğu gibi standart bakımlarının yapılması bina ömrünü olumlu yönde etkilemektedir.

Prefabrik yapılar depreme dayanıklımıdır?
Prefabrik yapılar 7 şiddetinde depreme ve 90km/saat hızında esen bir rüzgara dayanıklıdır. Prefabrik yapıları gideceği yerin iklim koşullarını dikkate alarak Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinde kullanıma uygun olarak üretim yapılmaktadır.


Prefabrik evlerin üretim ve montaj süresi?
90 m2 Standart bir binanın üretim süresi normal koşullarda bir haftadır. Hava koşullarına bağlı olarak montaj ekiplerimiz tek katlılarda 60-90 m2; çift katlılarda ise günde 40-60 m² kurulum gerçekleştirebilmektedir. Montajdan sonra müşterimizin yapacağı işlemlerden sonra 90 m2 bir bina için boyacı da bina alanına göre 1-3 gün aralığında boyama işlemini tamamlanmaktadır. İyi bir planlamayla 2 hafta gibi kısa bir sürede binanın içine yerleşebilirsiniz.

Prefabrik ev alırken dikkat edilmesi gerekenler?
Firmanın güvenir olması, işçiliği, satış sonrası destek, kurumsallığı ve çalıştırdığı kişilerin niteliği önemlidir. Servis hizmeti sağlaması gerekmektedir. Malzemelerin kaliteli olması ve kalite belgeli ürünler kullanılması çok önemlidir.  Firmanın yerini görüp yetkilileriyle görüşün. Konusunda uzman olup olmadıklarından emin olun. Sözleşmeyi detaylı inceleyin.  Satış hizmeti sonrasında üretim ve montaj aşamasında profesyonel ekiplere sahip olmasına dikkat edin.  Size sunduğu hizmetler dışında bina tamamlandıktan sonra bir problem yaşadığınızda firmada muhatap bulup gereken çözümlerin hızlı bir şekilde sağlanabilmesi konusuna dikkat edin.

Prefabriklerin kullanım amaçları?
Prefabrik yapılar projelerine göre; ev, ofis, villa, sosyal yapı, sosyal tesis, şantiye, yemekhane ve yatakhane, fabrika, hangar gibi yaşamın her alanında kullanılabilmektedir.


Prefabrik yapılarda ses ve ısı yalıtımları?
Proev prefabrik binaların dış ve iç duvarları 10 cm kalınlığında özel panel sisteme sahip olup, betonarme binadan çok daha fazla ses ve ısı izolasyonuna sahiptir. Duvar panelleri arasındaki yüksek yoğunlukta izolasyon içeren yalıtım malzemeleri içermektedir.

Prefabrik yapıların avantajları nelerdir?
Prefabrik yapılar her türlü kullanım amacına uygun imal edilebilir. Prefabrik yapılar standart modüllerden oluştuğu için pratik ve hızlı bir şekilde kurulur. Esnek yapı özelliğiyle deprem ve zemin kaymalarına karşı dayanıklıdırlar. Prefabrik yapılar bütün iklim şartlarına göre imal edilebilirler. Ses ve ısı yalıtımı konusunda diğer yapılardan üstün özelliklere sahiptirler. Çevreye zarar vermeden ve kirletmeden kısa sürede kurulur. Modern ve tarihi dokuya uygun olarak tasarlanıp üretilebilirler. Yangına karşı dirençlidirler. Prefabrik yapılar demonte özelliğiyle isteğe bağlı olarak sökülüp başka bir yere montajlanabilir.

Prefabrik yapılar bakım gerektirirmi?
Her yapıda olduğu gibi prefabrik yapılarda da standart bakımların yapılması gerekmektedir. Prefabrik yapılar farklı özelliklere sahip birden fazla malzemenin birleşiminden oluşturulmaktadır. Bu malzemelerin tamamı çalışmakta, ısıya karşı genleşme katsayıları da birbirinden farklılıklar arz etmektedir. Bu ve bunun gibi sebeplerle panel aralarında kılcal çatlaklar oluşabilir. Bu çatlakların mastikle tamir edilmesi ve kısmi boya yapılması gerekebilir

Prefabrik yapıların fiyatları nasıl belirlenir?
Yapıda kullanılan malzemenin kalitesi ve kalınlığı, duvar kalınlığı ve panellerde kullanılan malzemenin niteliği, çatı izolasyonu, kullanılan pencerenin serisi gibi unsurlar prefabrik yapılarda fiyatı etkiler. Bunun yanında cephede ekstra ısı yalıtımı için gerekli kaplama malzemeleri ve çatı kaplamasında kullanılan alternatifli malzemeler de fiyatı etkilemektedir. Detaylar için 0216 484 57 01 numaralı hatımızdan konusunda uzman personeller ile iletişime geçip ihtiyacınıza uygun yapı hakkında bilgi alabilirsiniz.